Werkwijze BSR?

Home Werkwijze BSR?

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die alles te maken heeft met lichaamsspanning, spierspanning en zenuwbanen. Wanneer je Body Stress Release letterlijk vertaalt in het Nederlands staat er ‘lichaam(s)spanning vrijmaken’.

Iedereen heeft dagelijks te maken met verschillende vormen en manieren van stress. Dit is ook niet erg, hier kan een gezond lichaam ook prima mee omgaan.  Het lichaam beschermt zichzelf bij stress automatisch door spieren aan te spannen en deze weer te ontspannen. Alleen als er teveel stress ontstaat of als de stress alsmaar blijft aanhouden raakt het lichaam overbelast. Het kan dan de opgebouwde spanning in de spieren niet meer vanzelf loslaten en deze gaat vastzitten. Deze vastzittende spierspanning noemen we Body Stress. Door Body Stress kunnen er blokkades in het zenuwstelsel van ons lichaam die allerlei verschillende klachten kunnen veroorzaken.

Overbelasting op ons lichaam, Body Stress, kan op veel verschillende manieren ontstaan, zowel op fysiek, emotioneel als op mentaal gebied. Bijvoorbeeld belastend werk uitvoeren of jarenlang in dezelfde (verkeerde) houding werken of zitten. Maar ook ingrijpende gebeurtenissen of langdurige problemen kunnen voor overbelasting, en dus voor Body Stress zorgen.

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die het lichaam aanzet tot het loslaten van deze spierspanning/body stress en er zo voor zorgt dat de vastzittende spieren zich weer laagje voor laagje los gaan laten, zodat de blokkades verdwijnen die het zenuwstelsel belemmeren. Hierdoor verminderen de klachten en verdwijnen ze uiteindelijk.

Tijdens een behandeling bij Body Stress Release blijft de cliënt volledig gekleed en komt deze te liggen op de behandelbank. De practitioner voert een aantal testen uit op het lichaam om nauwkeurig de plaatsen en richting van de spanning te bepalen. Dit gebeurd door lichte druk uit te oefenen op een bepaalde plaats in een bepaalde richting op het lichaam. Op deze manier werkt het lichaam als een biofeedback mechanisme en geeft de nodige informatie terug.

Door het uitvoeren van een druk-impuls door de practitioner op de juiste plaats in de juiste richting, wordt het lichaam aangespoord de spanning los te laten en het herstelproces in werking te zetten. Body Stress Release is een zachte en vriendelijke techniek die niet over de weerstand van het lichaam heen gaat.

Heeft u interesse in Body Stress Release?