Over BSR

Home Over BSR

Body Stress Release is een gezondheidstechniek waarbij alles te maken heeft met lichaamsspanning, spierspanning en zenuwbanen.

Wanneer je Body Stress Release letterlijk vertaalt in het Nederlands staat er ‘lichaam(s)spanning vrijmaken’.

Iedereen heeft dagelijks te maken met gezonde stress. Het lichaam beschermt zichzelf bij stress automatisch door spieren aan te spannen. Als er teveel stress ontstaat of als de stress alsmaar blijft aanhouden raakt het lichaam overbelast. Het kan dan de opgebouwde spanning in de spieren niet meer vanzelf loslaten en deze gaat vastzitten. Deze vastzittende spanning noemen we Body Stress. Door body stress ontstaan blokkades in zenuwbanen en dit kan allerlei klachten veroorzaken.

Overbelasting kan op verschillende manieren ontstaan, zowel op fysiek, emotioneel als mentaal gebied. Bijvoorbeeld belastend werk of jarenlang in dezelfde (verkeerde) houding werken of zitten. Maar ook ingrijpende gebeurtenissen of langdurige problemen kunnen voor overbelasting, en dus voor body stress, zorgen.

Body Stress Release zorgt ervoor dat de vastzittende spieren zich weer laagje voor laagje los gaan laten, zodat de blokkades verdwijnen die het zenuwstelsel belemmeren. Hierdoor verminderen de klachten vanzelf en verdwijnen ze uiteindelijk.

Heeft u interesse in Body Stress Release?